NAV 2018 – nyt udviklingsværktøj og programforbedringer

Med NAV 2018 viser Microsoft deres fortsatte store investeringer i hele tiden at forbedre mulighederne og brugervenligheden i Microsoft Dynamics NAV.

Med en væsentlig forbedring til Extensions er det nu muligt helt at udlade at rette i den eksisterende “kode” og kun lave tilføjelser. Det medfører, at opdateringer af selv meget omfattende, tilpassede NAV-kundeinstallationer kan laves nemt og hurtigt.

Der er også diverse programforbedringer – som Microsoft kort beskriver her

https://community.dynamics.com/nav/b/dynamics365nav/archive/2017/09/17/what-is-new-in-microsoft-dynamics-nav

her kan kort nævnes:

Opsætning af regnskab, opsætning af bogføringsopsætning mv. er designet, så du nu bliver “guidet” bedre i hvad du skal skrive hvor. Samtidig er det hele samlet et sted i programmet, så al opsætning hurtigt kan klares.

Det er også blevet nemmere at håndtere manglende bogføringsopsætning og NAV kan foreslå hvilke konti som “oftest bruges” til din bogføringsopsætning – ud fra hvad der allerede er bogført.

Brugeropgaver kan nu sættes op i NAV – ligesom opgaver i Outlook, så NAV kan “huske dig på” en eller flere opgaver, du skal kontrollere i NAV. Enten en enkelt gang eller fx. hver dag kl. 15.00

Flere notifikationer til at gøre hverdagen nemmere.

Udviklingsmiljøet er som nævnt ændret. Det er en vigtig – men “usynlig” forbedring er at Microsoft har udviklet et nyt udviklingsmiljø i forbindelse med NAV 2018, som blot kaldes C/AL – som det i øvrigt også hed (uden C/) oprindeligt, da Navision/NAVIGATOR 3.0 blev lanceret med programmeringsmuligheder helt tilbage i 1989!

Nu er der således 2 måder at programmere/designe/tilpasse NAV – enten via C/Side i Classic-miljøet og/eller AL i Visual Code.

Microsofts udmelding er, at NAV vil være “hybrid” i de næste par år, men at man “på et tidspunkt” udfaser “det gamle udviklingsværktøj” – og kun benytter C/AL i Visual Code.

Dette betyder, at det vil være “nemmere” at flytte alle de mange 1000’er af installationer af NAV til den nye platform.

No comments yet.

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.